פיצה בתנור

האם קיים אדם שאינו אוהב לאכול פיצה? ממש קשה לדמיין דבר כזה. הפיצה היא המאכל הבינלאומי הפופולרי ביותר בעולם. אפשר לומר שאין משפחה שלא תהנה להעביר זמן איכות יקר ולהזמין פיצה טובה. אך השאלה הנשאלת היא, האם בארץ ישראל ניתן למצוא פיצה הדומה לזו האותנטית של ארץ המגף? ובכן, ישנן המון פיצריות ברחבי הארץ ולכל פיצרייה יש את קבוצת המעריצים שלה שלא יחליפו את הפיצה האהובה עליהם בעד שום דבר.

כולנו יודעים שעל מנת שהפיצה תצא טעימה, היא חייבת להיעשות האהבה או שאין טעם לאפות אותה כלל. אז אם תכננתם אירוע משפחתי בקרוב ואינכם יודעים איזה אוכל מתחשק לכם להזמין? לכו על הבחירה שכולם יאהבו בוודאות והזמינו פיצה עם שלל תוספות.

שלל פיצריות

כאשר מדובר בפיצה רחובות היא עיר שמציעה מגוון רחב מאוד של פיצריות. אם אתם מעוניינים למצוא את הפיצה המושלמת שלכם אז קדימה צאו אל הדרך. הפיצה היא מאכל מאוד ותיק והומצאה לפני שנים רבות. הפיצה החלה את דרכה כמאכל מסורתי והפכה בחלוף השנים למאכל המוביל את תרבות הפופ. איזו וריאציות לא עשו לפיצה? כל ארץ וארץ פיתחה את הפיצה בצורה שהבינה. אמנם צורת הפיצה ברוב המקרים אך לא תמיד היא עדין עיגול שנחתך למשולשים אך כאן בערך נגמר הדמיון בין הפיצה המקורית שנולדה לראשונה באיטליה כמזון לפשוטי העם לבין איך שמכינים פיצה כיום. כמובן שעדין יש פיצות המזכירות את הפיצה המקורית והישנה עם מעט תוספות וזהו. אך קיימים היום המון סוגים שונים של בצקים מהם אופים את הפיצה. ישנן פיצות מבצק מאוד עבה ועם טעם מאוד מתוק. ישנן פיצות דקות מאוד שניתן לשים עליהן אננס. ישנן פיצות שנמכרות לפי מטר ואפילו פיצה שמגולגלת בצורת גביע של גלידה. לא יכלו להסתפק במראה היפה והרגיל של המאכל האהוב והיו צריכים להמציא ולשדרג אותו ולנסות להמציאו מחדש. מדוע? הפיצה הרי מושלמת בדיוק כפי שהיא.

הכי פשוט הכי טוב

לעתים כאשר מנסים לקחת מאכל מוצלח ורוצים לשנות אותו, יכול להיות מאוד שזה לא יצליח. מדוע לשנות הרכב מנצח? סך הכל בצק טרי וקריספי משוח ברוטב פיצה שנעשה באותו היום, מעליו גבינה איטלקית אותנטית וכמה עלי בזיליקום טריים. זהו, זה הכל, כך נראית פיצה כפי שהייתה במקור, המאכל הפשוט ביותר להכנה ועם טעם שמשאיר מקום לעוד ועוד. חלק מהפיצריות כיום, יגישו מאכלים נוספים מעבר לפיצה. יכול להיות שיגישו מאכלים איטלקיים נוספים או שיגישו דווקא מאכלים המאפיינים את המדינה או האזור. מאכל הפיצה הוא כזה שאי אפשר להתפשר על טעמו המיוחד. בוודאי כל אחד זוכר את הפעם הראשונה שטעם את המאכל הזה ונפעם. שנים שאני מנסה למצוא פיצרייה שתחזיר אותי לילדות אל הפעם הראשונה בה טעמתי את המאכל הכה נפלא הזה ובטח אם לא בקרוב אז בוודאי אמצא בעתיד את הטעם הכל כך יוצא דופן של הפיצה הפשוטה והראשונה שאי פעם טעמתי.